Webshop Keurmerk

deurklinken

deurklinken
In de webwinkel van interieurbeslag.nl is een ruim assortiment aan deurklinken te vinden. Net zoals bij de rest van het deurbeslag, raambeslag, meubelbeslag en kapstokhaken ligt ook qua deurklinken de nadruk op klassieke modellen. In verschillende stijlen hebben we deurklinken in zowel gegoten brons als in gietijzer. De afwerkingen/kleuren zijn o.a. in antiek brons, roestkleur, zwart gelakt, mat nikkel, nikkel en tinkleur. Daarnaast zijn er enkele modellen in hout uitgevoerd welke vroeger onder andere gebruikt werden voor het afsluiten van een bedstee.

deurklinken


Bijna alle modellen zijn opnieuw gegoten in gietmallen die gemaakt zijn met origineel oude deurklinken. Enkele meer recente modellen zijn samengesteld uit onderdelen, als dat bij het originele model ook het geval was. Sommige deurklinken zijn minimaal aangepast om te kunnen voldoen aan de huidige eisen van de gebruikers en aan de standaard die in Nederland gehanteerd wordt.

klassieke greep voor schuifdeur
Ook voor schuifdeuren hebben we klassieke grepen. Verder hebben we ophangsystemen voor schuifdeuren binnen ons assortiment. Omdat dit een complex en moeilijk online te bestellen product is, kunt u hier het beste contact over opnemen.

In Nederland werden vanaf ongeveer midden achtiende eeuw (minimaal jaren dertig) al schuifdeuren toegepast en vanaf de negentiende eeuw kwam dit steeds meer voor binnen het interieur. Maar al veel eerder was er sprake van dit alternatief voor "gewone" deuren. In reisverslagen uit de zeventiende eeuw is al terug te vinden dat er in Japan schuifdeuren waren gezien en rond het jaar 1700 kwamen ze al voor in Frankrijk.