Klassieke deurkrukken

Producten 1-24 van 122

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 122

Van hoog naar laag sorteren

Webshop voor klassieke deurkrukken in verschillende klassieke stijlen. In de afgelopen decenia hebben we een uitgebreid assortiment verzameld. We hebben originele, oude modellen gezocht voor reproductie en daarnaast kopen we bestaande modellen in. Door de eeuwen heen zijn er in Europa veel verschillende modellen deurkrukken ontworpen. En hoewel veel deurkrukken vroeger in kleinere series werden gemaakt, zijn er gelukkig nog veel mooie modellen overgebleven. Hoewel er per land verschil was qua stijl, is er ook veel overlap.

Klassieke deurkrukken met authentieke materialen

Klassieke deurkrukkenDe deurkrukken zijn op de traditionele, klassieke manier gemaakt met de oorsponkelijke materialen. Hierdoor hebben ze ook het authentieke karakter en niet het modene gevoel van massa productie. Hoewel een moderne productiemethode beter geschikt is voor massaproductie, gaat het authentieke karakter hiermee verloren. Wij kiezen dan ook voor traditioneel gemaakte producten van oorspronkelijke materialen. Hierdoor dragen de deurkrukken dan ook bij aan het karakter van het interieur. Dit in tegenstelling tot klassieke modellen die op een moderne manier in massaproductie worden gemaakt.

Voorbeelden van klassieke deurkrukken zijn de tonmodel deurkrukken uit de jaren dertig, de Bauhaus deurkrukken uit de Bauhaus periode en de spoorwegkruk (chemin de fer).