Deurbellen

Producten 1-24 van 57

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 57

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Deurbellen

In de webwinkel hebben we een ruim en gevarieerd assortiment met deurbellen. Hiermee is het mogelijk kunststof beldrukkers te vervangen voor fraaie beldrukkers in de kleur bijpassend bij het beslag op de voordeur. In verschillende stijlen en kleuren zijn er beldrukers te vinden. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een klassieke trekbel voor de voordeur.

Deurbellen vervangen voor een nieuwe beldrukker of trekbel

De beldrukkers sturen een zwakstroom transformator en deurbel aan. In principe hoeft aan de buitenzijde alleen de beldukker vervangen te worden. Daardoor is het relatief eenvoudig de stijl en kleur van de drukker aan te passen aan de rest van het voordeurbeslag. Op de plaats waar de twee draadjes uit de muur of het kozijn komen, kan de beldrukker geplaatst worden. Op de plek van de draadjes kan het nodig zijn het gat iets op te ruimen. Hierdoor kan het binnenwerk van de beldrukker in het hout vallen. Het reultaat is een relatief dunne beldrukker met goede verhoudingen. De beldrukkers kunnen uiteraard ook voor andere (zwakstroom) toepassingen gebruikt worden. Te denken is aan het openen van een electrische deur of via een relais aansturen van domotica.

Trekbel klassiek als deurbelIn plaats van een beldruker voor een electrische bel, is een ouderwetse trekbel ook mooi alternatief. Met een trekbel kan relatief makkelijk een goede, klassieke sfeer doorgevoerd worden. Bij het ontbreken van stroomtoevoer bi jde voordeur kan er ook gekozen worden voor een trekbel. De klassieke trekbellen werken met een stang door de gevel of het kozijn en via een ketting of touwtje wordt daarmee een bel/klingel bediend. De bel hangt aan een veer die licht op spanning staat. Zodra de ketting beweegt, zal de bel luiden. Het voordeel van dit klassiek model is dat deze zonder stroomtoevoer werkt en daardoor is er geen stroom nodig bij de voordeur en bij stroomuitval blijft de deurbel werken.