Ruilen en retourneren

Wij doen er alles aan om u een perfect product te leveren. Mocht een product desondanks niet aan uw verwachtingen voldoen, dan kan dit product geretourneerd of geruild worden. Daar zijn echter wel regels aan verbonden. U kunt uw bestelling binnen 14 dagen na ontvangst voor retour aanmelden via ons e-mail adres info@interieurbeslag.nl en binnen 30 dagen retourneren.

In deze e-mail kunt u aangeven welke artikelen u wenst te retourneren. Vermeldt u dan ook a.u.b. duidelijk het artikelnummer, uw naam- en adresgegevens, het betreffende bestelnummer en uw bankgegevens. Wij accepteren retouren uitsluitend op de hierboven omschreven wijze en onbeschadigd. 

Retour zenden

U kunt zelf het retourpakket aanbieden bij Postnl of een andere transporteur zoals DHL of DPD. Daarnaast kunnen wij het pakket op laten halen door de vervoerder DHL (binnen Nederland). Zowel het zelf retour sturen als het op laten halen van een bestelling zijn niet gratis. De eventuele verzendkosten voor het heen sturen worden wel vergoed indien de volledige bestelling wordt geretourneerd bij particuliere bestellingen. Omdat wij voorstander zijn van het zo bewust mogelijk online bestellen en zo min mogelijk onnodige milieubelasting nastreven, zijn wij van mening dat zowel zowel de koper als de verkoper verantwoordelijk zijn voor de kosten en milieubelasting.

Voor het verwerken van de retourzending willen we graag vragen het ordernummer of factuurnummer toe te voegen aan de retourzending zodat we kunnen vaststellen van wie de retourzending afkomstig is. Dit kan middels een los papier, een kopie of de originele, meegestuurfde factuur of een model formulier zoals onderaan te vinden. Mocht dit ontbreken, dan kan het in de meeste gevallen alsnog bepaald worden, maar dan duurt het verwerken van een retour langer.

Bij de optie van het af laten halen van uw retourzending zijn wij genoodzaakt de verzendkosten van EUR 12,00 door te berekenen binnen Nederland en EUR 15,- binnen België (per pakket). Dit bedrag kan verrekend worden met eventuele retourproducten of overgemaakt worden. Na ontvangst van de betaling of bevestiging voor akkoord voor het verrekenen zullen we de vervoerder de afhaalopdracht geven en u berichten op welke dag u de vervoerder kunt verwachten. Bij het af laten halen via DHL is het helaas niet mogelijk een tijdstip of dagdeel te geven of af te spreken. Mocht het niet mogelijk zijn op uw adres of een alternatief adres om een hele dag het pakket af te laten halen, dan raden we aan het pakket zelf te versturen. Gelieve bij de betaling uw ordernummer en de tekst 'afhaalkosten' te vermelden en per mail een verzoek tot afhalen door te geven aan ons.

Bij het retour sturen van bestellingen waarbij er initieel geen verzendkosten zijn gerekend en het eindbedrag van de niet geretourneerde producten onder EUR 100,- komt, kunnen er alsnog de standaard verzendkosten van het creditbedrag afgehaald worden.

Voor het retour sturen van zakelijke bestellingen gelden dezelfde retourkosten. Waar de retourvoorwaarden voor particuliere aankopen ook wettelijk zijn geregeld en we ons hier uiteraard graag aan houden, zijn de retourvoorwaarden voor zakelijke aankopen iets afwijkend onder andere met betrekking tot de verzendkosten.

Het retouradres is:

Interieurbeslag
De Wijper 18
4726TG  Heerle
Nederland

Verpakken van de retourzending

Om beschadiging te voorkomen is het raadzaam om dezelfde verpakkingswijze te gebruiken als wij hanteren. Anders dan bij normaal gebruik kunnen de metalen producten bij slecht verpakken tijdens transport tegen elkaar aan stoten. Het materiaal en het oppervlak kunnen daardoor beschadigd raken. Zeker bij zwarte en geborsteld, blinkend en mat nikkelen en chromen producten kan het oppervlak onherstelbaar beschadigd raken. Pakketten die geen standaard afmetingen hebben, zoals een pakket met stangen, zijn gevoeliger voor beschadiging tijdens transport. Het is in dat geval aan te raden het pakket op te laten halen of verzekerd terug te zenden. Ten alle tijden bent u verantwoordelijk voor het goed verpakken en het voorkomen van beschadigingen. De kosten voor het zelf verzenden van de retouren komen voor uw eigen rekening.

Zodra de retour gezonden artikelen bij ons binnen zijn, zullen we het aankoopbedrag voor de geretourneerde artikelen terugstorten.

Klachten en gebreken

Bij klachten, kunt u binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling een e-mail sturen naar info@Interieurbeslag.nl. Wij zullen dan binnen 5 werkdagen contact met u opnemen en trachten uw klacht zo spoedig mogelijk op te lossen. Indien uw klacht gegrond is zal het door u betaalde bedrag voor het betreffende artikel terug gestort worden of er zal u een ander product worden aangeboden, zonder het gebrek, wat in eerste instantie tot uw klacht leidde. De kosten voor het verzenden zijn voor uw eigen rekening, tenzij gezien de aard van uw klacht anders is overeengekomen. Wij zullen in dat geval de door u gemaakte verzendkosten na ontvangst van de artikelen op uw bankrekeningnummer overmaken. U dient uw retouren altijd voldoende te frankeren. Onvoldoende gefrankeerde retourzendingen worden door ons niet in ontvangst genomen.

Bij ontvangst van uw bestelling gaan we er vanuit dat u deze nakijkt. Mocht er iets ontbreken, verkeerd ontvangen zijn of niet goed ontvangen zijn, dan willen we u vragen dit bij voorkeur binnen 14 dagen, maar uiterlijk binnen 30 dagen te melden.

Producten op maat

Producten welke op maat gemaakt worden, zoals deurplaten met een gat met een afwijkende maat,(espagnolet-)stangen korter dan een meter of buis, worden niet teruggenomen. Bij stangen of buis met een lengte langer dan één meter wordt per geval bekeken of deze retour genomen kunnen worden.

Modelformulier

Een modelformulier voor uw retour is te vinden via de link Modelformulier retouren Interieurbeslag. Dit formulier is niet verplicht, maar dient als handvat voor uw retourzending. Wel is het belangrijk op zijn minst duidelijk uw ordernummer toe te voegen in de retourverpakking. Op die manier kunnen we uw retourzending snel en goed verwerken.