Meubelknoppen

Producten 1-24 van 449

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 449

Van hoog naar laag sorteren

Meubelknoppen

Meubelknoppen kunnen gebruikt worden ter vervanging van oude knoppen op een meubel bij restauratie, op een nieuw, zelf gemaakt meubel of als alternatief voor standaard knoppen op een nieuw meubel. De knoppen op de site zijn te vinden in klassieke, landelijke, moderne en industriële stijl.

Kiezen van de knop voor uw meubel

Bij de keuze voor de juiste meubelknop maakt het in principe niet uit of het ter vervanging van een standaard knop is op een nieuw meubel, ter vervanging is voor oude knoppen tijden het restaureren/opknappen van een meubel of voor een zelf gemaakt meubel, het meubel zelf en de stijl van de ruimte waar het meubel komt te staan, is het uitgangspunt voor de keuze.

Landelijke meubelknoppen
Landelijke meubelknop ovaal roestVoor een landelijke stijl kunt u kiezen voor een roestkleur, tinkleur of een zwarte kleur, maar op een verweerd, eikenhouten meubel geeft ook een antiek zilveren en brons antieke kleur een landelijk uiterlijk. Bij een landelijke stijl is de vormgeving van de knop doorgaans wat soberder waarbij ronde en ovale vormen het beste uitkomen.

Klassieke meubelknoppen
Klassieke meubelknop brons antiekBij een klassiek meubel zijn de meest voor de hand liggende kleuren brons antiek, messing polijst en zilver antiek. Mocht een klassiek meubel juist een moderne kleur krijgen en in een modern interieur moeten passen, dan zijn de kleuren blinkend nikkel, geborsteld nikkel, zwart en RVS de meest voor de hand liggende kleuren. Deze kleuren kunnen dan juist wel weer op een klassieke, gedecoreerde knop gekozen worden om de basis van de klassieke vormgeving weer te benadrukken.

Industriële meubelknoppen
Industriële meubelknop zwart ijzerBij een industriële stijl past met name een sobere vormgeving met strakke lijnen en eventueel een robuuste afwerking als dit past bij de rest van het interieur.  Zwart en metaal grijs (tinkleur) zijn de meest toegepaste kleuren binnen het huidige industriële interieur, maar ook roest kan een perfecte kleur zijn op beton, hout en staal voor de industriële stijl.

Moderne meubelknoppen
Voor moderne meubels is er een ruim assortiment knoppen met een moderne vormgeving in de kleuren blinkend nikkel, geborsteld nikkel, zwart en RVS. Ook sommige klassieke modellen worden weer vaak toegepast in het moderne interieur door de strakke vormgeving. In het moderne interieur is de keuze dan ook breed.

Bevestiging van de knoppen

Alle knoppen worden geleverd met de benodigde boutjes voor de bevestiging op een standaard materiaaldikte van 18-20mm (meestal M4x25mm of M6x25mm). Mocht u langere boutjes nodig hebben voor een dikker materiaal, dan kunt u dit aangeven bij het afronden van de bestelling.