Keukenbeslag

Producten 1-24 van 1169

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 1169

Van hoog naar laag sorteren

Van oudsher was de keuken een losse ruimte die niet echt als onderdeel van de leefruimte werd gezien. Vandaag de dag is de keuken zelfs vaak het hart van het huis waar de meeste tijd wordt doorgebracht. De stijl van de rest van het interieur kan de basis zijn voor de keuken. Maar de stijlkeuze van de keuken kan zelfs ook als basis dienen voor de rest van het interieur. Op de site is een breed assortiment klassiek, landelijk, modern en industrieel keukenbeslag te vinden.

Een nieuwe keuken of de keuken opknappen

Bij het verbouwen of aanpassen van het huis, is het vaak een lastige keuze om de keuken te vervangen of op te knappen. Voor zowel nieuwe keukens als voor op te knappen ("te pimpen") keukens hebben we een breed assortiment die meer gevarieerd en minder standaard is dan het gebruikelijke aanbod bij keukenleveranciers. Er is dan ook voor elke stijl wel een geschikte keukengreep, keukenknop of scharnier in moderne, klassieke, landelijke of industriële stijl te vinden op onze webwinkel.

keukenbeslag grepen metaal grijsKleurkeuze van het keukenbeslag

De eerste keuze die gemaakt wordt, is meestal de stijlkeuze. Na de keuze qua stijl van de keuken of het interieur kan de kleur bij de stijl gekozen worden. Bij klassiek keukenbeslag passen de kleuren brons antiek, zilver antiek en messing polijst. In het geval van modern keukenbeslag zijn de kleuren geborsteld RVS, chroom, mat nikkel en zwart veel voorkomend. Bij landelijk en industrieel keukenbeslag passen de kleuren roest, zwart en tinkleur juist heel goed.

Keukenknoppen of keukengrepen

Als de kleur en stijl gekozen zijn, dan is het belangrijk te kijken of de voorkeur uitgaat naar een knop of een greep. Bij klassieke en landelijke keukens wordt traditioneel vaak voor een knop gekozen. Dit is subtiel en klein, maar geeft wel een open stijl. Knoppen hebben ook het voordeel dat bij deurtjes duidelijk te zien is aan welke kant deze open gaat. Bij moderne en industriële keukens is de keuze voor een greep logischer. Een keukengreep geeft meer grip en geeft de keuken meer body. Ook een combinatie van knoppen op deurtjes en en grepen lades is mogelijk.keukenknoppen keukenbeslag

Bij het renoveren van een bestaande keuken kan in de meeste gevallen het beste gekeken worden naar de huidige knoppen of grepen. Knoppen zijn makkelijk direct te vervangen door de oude eraf te schroeven en de nieuwe erop te zetten. In sommige gevallen dient het gat van 4,5mm naar 6,5mm opgeboord te worden, maar vaak past het in één keer. Bij brede lades kan ook gekozen worden voor 2 knoppen. Toch raden we aan één knop in het midden te gebruiken om de lade recht/parallel open te kunnne trekken.