Klassieke trekbel brons antiek ovale knop met ronde rozet

Op voorraad
SKU
863BA594-trekbel
€ 49,90
  • Gratis verzenden vanaf €100,-
  • Nagenoeg alles direct uit voorraad leverbaar
  • Scherpe prijzen
  • 30 dagen bedenktijd
  • Niet goed, geld terug
  • Veilig online shoppen

Omschrijving

Klassieke trekbel brons antiek ovale knop met ronde rozet. De bel, de tuimelaars en het trekmechanisme zijn gemaakt van messing en hebben een brons antieke kleur. De tuimelaars op de foto hebben een messing kleur, echter worden ze standaard geleverd in de brons antieke kleur. De brons antieke kleur is donker aangebracht. Daardoor is deze makkelijk op de juiste lichtheid te brengen met fijne staalwol of door poetsen. De veer en de bevestiging van de veer zijn afgewerkt met een zwarte poedercoating.

Montage van de trekbel brons antiek

Een tekening hoe de bel op te hangen is meegeleverd. Voor de montage van de trekstang aan de buitenzijde is in principe alleen een gat nodig waar de stang doorheen gaat. Dit gat dient minimaal 12mm te zijn zodat de 8mm dikke trekstang er makkelijk doorheen past. Het gat moet ook niet veel groter gemaakt worden om de stang zo stabiel en recht mogelijk heen en weer te kunnen trekken. Mocht er reeds een groter gat aanwezig zijn, dan kan er gekozen worden aan de binnenzijde ook een rozet met vierkant gat te gebruiken.

Afhankelijk van de situatie aan de binnenzijde is de keuze te maken voor montagesetjes voor een haakse of niet haakse bevestiging. Als parallel aan het kozijn een muur doorloopt, dan kan daar in de meeste gevallen een niet haakse montage gebruikt worden. Soms staat de muur voor de trekbel haaks op het kozijn waar de trekbel uitkomt. In dat geval kan er een haakse montage gebruikt worden om de bel alsnog naast de deur te kunnen hangen. De tuimelaars en het trekmechanisme kunnen verbonden worden met touw of een ketting. Ketting is te vinden bij de bijpassende producten.

De tuimelaars kunnen op verschillende manieren aan de muur of deurpost gemonteerd worden. Daarom zijn deze bevestigingsmaterialen niet meegeleverd. De schroefjes voor het bevestigen van het ronde plaatje worden wel meegeleverd in de bijpassende kleur.

Meer informatie
Art.nr. 863BA594-trekbel