Brons antiek is een unieke en natuurlijke kleur

De brons antieke kleur op een komgreepDe brons antieke kleur is een natuurlijke verkleuring van massief messing. En deze tijdloze en bijzondere kleurafwerking komt overeen met messing producten die al decennia of zelfs eeuwen gebruikt en toegepast zijn. Het mooie en unieke aan deze natuurlijke kleur is dat het massieve materiaal eronder hetzelfde is. Hierdoor zal een kras of slijtage langzaam weer in dezelfde kleur veranderen. Uit onderzoek blijkt ook dat messing beslag nog een andere goede eigenschap heeft. Bacteriën zouden veel sneller onschadelijk worden op koper dan op bijvoorbeeld RVS. En koper is dan weer het belangrijkste bestanddeel van massief messing. Nog een goede reden dus om te kiezen voor brons antiek interieurbeslag.

Toepassing van brons antiek

Brons antieke deurkruk Art DecoDe meeste producten in de brons antieke afwerking hebben een klassiek model. Dit komt mede doordat de kleur hier bij uitstek voor geschikt is en veel klassieke producten van oorsprong alleen in een messing of antiek messing kleur te vinden waren. Veel klassiek meubelbeslag zoals antieke meubelknoppen en oude meubelgrepen hebben dan ook een brons antieke kleur. Veelal ook doordat het al decennia op meubels zit. Het messing beslag heeft vaak ook een lange levensduur. Ook wordt deze kleurafwerking toegepast in een klassiek landelijke stijl. Maar de brons antieke kleur leent zicht ook uitstekend voor een industrieel interieur. Het warme uiterlijk van brons antiek komt mooi in balans op bijvoorbeeld een zwart stalen deur of raam. Maar ook kan een brons antieke knop in industriële vorm goed toegepast worden op een industriële keuken of meubel.

Brons antiek is een unieke en natuurlijke kleur die ook buiten toegepast kan worden

Brons antieke kraanknop met unieke kleurOok kunnen deze messing producten buiten toegepast worden. Messing heeft als eigenschap dat het niet kan roesten. De brons antieke kleur zal alleen maar intenser en mooier worden na verloop van tijd. De kleur wordt donkerder en is zeer eenvoudig weer lichter te poetsen in de gewenste tint. Deze eigenschappen zorgen er voor dat het interieurbeslag in deze kleur ook op bijvoorbeeld buitenkeukens en buitendeuren gebruikt kan worden. Daarnaast kan het ook op poorten of als bootbeslag gebruikt worden.

De natuurlijke afwerking van brons antiek

De kleur brons antiek is de natuurlijke verkleuring van massief messing en hierdoor hebben de producten ook de positieve eigenschappen van het messing. Er wordt bewust geen chemische coating over de afwerking gezet zodat deze eigenschappen behouden blijven, de kleur het beste tot zijn recht komt en zodat er bij beschadiging van de chemische coating geen onnatuurlijke, donkere krassen of plekken ontstaan. Doordater geen chemische coating op de producten zit, kan de brons antieke kleur in de loop der jaren we donkerder worden. En daarnaast kan de brons antieke kleur door gebruik ook lichter worden. Zeker op plekken waar het product veel aangeraakt wordt, zal het oppervlak weer richting de oorspronkelijke messingkleur gaan. Dit is eventueel op te lossen door de producten te behandelen met bijvoorbeeld schoonmaakazijn waardoor het proces van donker worden sterk wordt versneld. Een andere optie is bij bijvoorbeeld deurkrukken deze ééns in de tijd om te ruilen met een kruk die weinig gebruikt wordt zodat de lichtere kruk weer langzaam donkerder kan worden.

Dezelfde kleur of vergelijkbare kleuren worden overigens ook wel antiek messing of messing getrommeld genoemd. In praktijk zijn deze vergelijkbare afwerking echter niet exact hetzelfde en missen ze het unieke karakter van de deze brons antieke kleur.