Chemin de Fer

chemin de fer deurkrukkenDe term 'Chemin de Fer', letterlijk vertaald 'pad van ijzer', komt van het Franse spoorwegennet. Het model deurkruk zoals afgebeeld werd aan het einde van de negentiende eeuw gebruikt in de Franse treinstellen.

Het model werd oorspronkelijk gemaakt van brons of messing en is nu ook te krijgen in gietijzer en roestvast staal. In de webwinkel van Interieurbeslag.nl zijn er naast de deurkruk ook een WC-sluiting, grepen en knoppen te vinden in de 'Chemin de Fer' lijn.
Het model 'Chemin de Fer' als deurkruk is te bestellen via deze link..


Chemin de Fer toiletsluiting ijzeren pad

WC-sluiting 'Chemin de Fer'

Voor de toilet en badkamer is er een vrij/bezet sluiting in dezelfde stijl als de 'Chemin de fer' deurklink. Het vrij/bezet plaatje wordt bediend door het T-vormige knopje (kraanknopje). Deze WC sluiting is leverbaar in brons antiek, roest, tinkleur en nikkel. Het vrij/bezet plaatje is leverbaar in aluminium en in Emaille.

Het model 'Chemin de Fer' als toiletsluiting is te bestellen via deze link.

kraanknop chemin de fer - T-knop voor keuken en meubel

Keukenknop/meubelknop 'Chemin de Fer'

Deze veel toegepaste keukenknop is qua vorm ook afkomstig van hetzelfde model deurkruk 'Chemin de Fer'. Daarnaast wordt deze knop (ook kraanknop of T-knop genoemd) ook gebruikt op meubels. De knop is in RVS, brons antiek, messing polijst, nikkel, roest, tinkleur en zwart leverbaar in de maat 45mm en 55mm (RVS ook in 70mm).

Het knopje 'Chemin de Fer' is te vinden via deze link.

chemin de fer rvs meubelgreep keukengreep

Greep 'Chemin de Fer'

Bijpassend bij de knop is er ook een 'Chemin de Fer' greep in verschillende hartsafstanden in RVS. De standaard boormaten zijn 64mm, 96mm, 110mm en 128mm. Daarnaast is het mogelijk elke boormaat te maken tegen een meerprijs.
Het model 'Chemin de Fer' als keukengreep is te bestellen via deze link.

Koop Chemin de Fer deurkrukken op Interieurbeslag.nl