Draai-kiep

Producten 1-24 van 52

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 52

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Draai-kiep

Draai-kiep raamkrukken

Een draai-/kiepraam (ook wel eens kantel kiep genoemd) heeft een groot voordeel t.o.v. een draairaam omdat deze simpel en relatief veilig in een luchtstand gezet kan worden zonder dat het raam verder open kan. Om het raam in de drie verschillende standen te kunnen zetten, is er een draai-/kiep raamkruk nodig op een draai-kiep systeem. Deze systeempjes laten de kruk niet alleen draaien, maar geven ook een klikje en weerstand per negentig graden (horizontaal en verticaal) zodat de kruk in de juiste stand staat en het raam niet half in beide standen open gaat.

Modellen raamkrukken op draai-kiep systemen

Waar er oorspronkelijk slechts enkele verschillende raamkrukken voor draai-kiep ramen beschikbaar waren, kan er nu bijpassend bij bijna elke deurkruk een raamkruk gekozen worden. Er zijn verschillende complete modellen draai-kiep systemen met kruk te vinden op de site. Mocht de bijpassende draai-kiep kruk bij uw gekozen model deurkruk er niet tussen staan, dan kunt u in de meeste gevallen een los draai-kiep systeem met afdekkap bestellen en hier een half paar deurkrukken mee combineren. Bij de combinatie draai-kiep systeem en een paar of half paar deurkrukken kunt u tijdens het afronden van de bestelling vermelden dat u de krukken op de draai-kiep systemen wilt gebruiken zodat gecontroleerd kan worden of de betreffende kruk erop past.

Het vervangen van draai-kiep raamkrukken

Het vervangen van een standaard draai-kiep raamkruk is relatief simpel. Het huidige systeem kan van het raam geschroefd worden en de wijze waarop verschilt per raamkruk. Bij veel draai-kiep systemen draai-kiep systemen kan de kruk (net zoals bij een deurkruk) met een inbusschoefje losgemaakt en verwijderd worden. Hierdoor kan het afdekkapje van het systeem gehaald worden en worden de bouten zichtbaar (losdraaien van de bouten gaat standaard tegen de klok in). Daarnaast zijn er systemen waar een klepje op zit die rondgedraaid kan worden waardoor de bouten zichtbaar worden.
De draai-kiep systemen worden standaard met M5 bouten vastgezet waarbij de lengte van deze bouten afhangt van de dikte van het raam en de diepte waarop het draai-kiep scharnier zit. Bij de levering van de draai-kiep systemen worden dan ook geen bouten meegeleverd en wordt er vanuit gegaan dat de bestaande bouten bijpassend bij het raam en het scharnier opnieuw gebruikt worden.